Magneetvissen: het nieuwe schatzoeken

Ben jij ook al zo weg van het magneetvissen? Steeds meer mensen beginnen deel te nemen aan deze nieuwe rage. Wil je graag meer weten over dit fenomeen of wil je graag je eigen vismagneet kopen? Lees dan verder!

Wat kun je met magneetvissen vangen?

Met magneetvissen hoop je geen vis te vangen. Nee, magneetvissen is namelijk meer een vorm van schatzoeken! Hierbij wordt een sterke magneet vastgebonden aan een touw die door een persoon aan de kade wordt vastgehouden. Vervolgens wordt de magneet in het water gegooid, om zo op zoek te gaan naar verborgen schatten. 

Er is veel te vangen met magneetvissen. Er worden bijvoorbeeld veel voorwerpen gevonden uit de Tweede Wereldoorlog, bijvoorbeeld ouderwetse munten maar ook kogels of bommen. Hierdoor ziet er ook een bepaald gevaar aan magneetvissen, misschien is dit juist de reden dat zoveel helemaal weg zijn van het magneetvissen!

Wat is de beste magneet voor magneetvissen?

Graag een vismagneet kopen, maar weet je niet goed welke? We hebben de belangrijkste punten op een rijtje gezet zodat jij een magneet kunt kopen die het beste op je wensen aansluit. 

Het belangrijkste onderscheid tussen de verschillende vismagneten is de trekkracht. De trekkracht van verschillende vismagneten loopt van 50 tot 750 kilogram. Voor een beginner kun je het beste kiezen voor een magneet tussen de 75 en de 150 kilogram. De lichtere gewichten zijn vaak een stuk goedkoper en zijn dus een perfecte manier op het magneetvissen uit te proberen. Mocht je al wat meer ervaring hebben opgebouwd, dan kun je een magneet kopen met een hogere trekkracht. Deze zwaardere magneten kunnen het beste worden gebruikt door een magneetvisser die al goed onder de knie heeft hoe de magneten te werk gaan. Hoe goed je ook bent geworden in magneetvissen, uiteraard moet je altijd voorzichtig blijven met vismagneten. Door de hoge trekkracht wil je natuurlijk niet dat je hand er tussen blijft zitten. 

Vismagneet kopen voor kinderen

Magneetvissen is ook geschikt voor de jongeren onder ons! Maak er een leuk uitje van en ga gezellig met je kind op visavontuur. Let er op dat je een vismagneet voor je kind koopt met een lage trekkracht, zodat ze geen gevaar zullen lopen of extreme belasting zullen ervaren. Er bestaan speciale kinderversies van vismagneten. De trekkracht van deze magneten bedragen ongeveer 50 kilogram, een stuk geschikter voor jonge leeftijden. Ga je een magneet kopen, zorg er dus voor dat de trekkracht niet te hoog ligt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *