Lees dit voordat je een game computer aanschaft

Iedereen weet wel hoe je een computer aanschaft, maar een game pc samenstellen is voor de meeste mensen nog een nieuw concept. Tien jaar geleden hoorde je het alleen van die ene vriend die heel goed was met computers, maar tegenwoordig kan iedereen gemakkelijk zelf online een game pc samenstellen. In tegenstelling tot de standaard computers en game computers kan jij alle dure details die jij niet nodig hebt weglaten en extra investeren in de processor, de videokaart en het werkgeheugen die jou je favoriete games zonder onderbrekingen laten spelen. Maar hoe gaat het precies in z’n werk om zelf een game pc samen te stellen? Hier vind je alles wat je moet weten voordat je de aankoop maakt.

Van binnen en van buiten

Wanneer je denkt aan het samenstellen van een pc, klinkt het al gauw ingewikkeld. Wat betekenen al die technische termen voor die high-tech snufjes aan de binnenkant? Kijk daarom eerst eens naar de buitenkant. Wanneer je zelf een computer samenstelt kun je kiezen uit verschillende kasten met verschillende kleuren en sterktes belichting. Zo wordt het echt jouw eigen computer, die eruit ziet zoals jij dat mooi vind. Daarnaast is dit een goed moment om te denken aan het geluid dat het ding maakt. Wil je een game computer die klinkt als een stofzuiger? Misschien kies je liever voor stille ventilatie of zelfs waterkoeling. Let op: het prijsverschil van de duurdere koeling heb je zo terugverdiend door middel van een lagere energierekening.

HDD en SSD

Als jij het leuk vind een grote bibliotheek bij te houden van boeken, films, muziek, foto’s en games is het belangrijk om een terabyte of twee aan geheugen te hebben op je computer. Daarvoor is het HDD geheugen bijzonder geschikt. Vergeet echter niet ook een kleine hoeveelheid SSD geheugen op je computer te hebben voor het spelen van de zwaarste games en films. SSD geheugen werkt veel sneller dan HDD geheugen maar het is ook duurder. Gebruik daarom de één als bibliotheek en de ander als opslag voor de zwaarste films en games.

Een nieuwe processor

Tot ongeveer vijf jaar geleden was Intel de enige naam die je hoorde te weten als je zocht naar een krachtige, betaalbare processor. Tegenwoordig is er echter een alternatief dat vaak iets goedkoper en krachtiger is dan de bekende Intel i7. De recente processors van AMD zijn de nieuwe speler op het veld. Vergeet deze dus niet te overwegen bij het samenstellen van een game computer. AMD produceert trouwens ook videokaarten, alhoewel Nvidia nog steeds de grootste producent is. Nu weet je alles dat je hoort te weten om je eigen game computer samen te stellen, veel plezier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *