Keuzehulp draadloze oortjes: welke koop jij?

Ben jij op zoek naar draadloze oortjes, dan is er voldoende keuze. Deze oortjes kunnen gebruikt worden om muziek te luisteren, om een film te kijken, om een audioboek, podcast of de radio te luisteren en ook om handsfree te bellen. Je doet ze in tijdens het sporten, in het openbaar vervoer of wanneer het je uitkomt en je kunt ongestoord genieten van wat er speelt. De onderstaande informatie is specifiek samengesteld voor iedereen die draadloze oortjes wil bestellen en daar wel wat hulp bij kan gebruiken.

Wat wil je met je draadloze oortjes doen?

Alle keuzes die je maakt worden bepaald door wat je met je draadloze oortjes wilt kunnen doen. Als jij ze wilt gebruiken in de sportschool, dan moeten deze aan andere eisen voldoen dan wanneer je ze wilt gebruiken tijdens je reis in de trein. Nadat je dit hebt bepaald, kijk je naar de volgende specificaties.

  1. Hoe lang kun je ze gebruiken?

De kwaliteit van de batterij bepaalt hoeveel uren je de oordopjes kunt gebruiken voordat je ze moet opladen. Opladen gebeurt meestal via de opberg case die je erbij krijgt. Hoe beter de batterijen, hoe meer uren je de dopjes achter elkaar kunt gebruiken en hoe vaker je ze via de case kunt opladen voordat deze het stopcontact in moet. Wil je je draadloze oortjes gebruiken voor korte fietstochtjes van en naar school? Dan heb je aan een minder sterke batterij voldoende. Wil je ze meenemen op vakantie, tijdens kamperen, wil je ze vele uren achter elkaar kunnen gebruiken of er een hele marathon mee kunnen lopen? Dan is het verstandig om te investeren in een betere batterij.

  1. Hoe bedien je ze?

Draadloze oortjes kunnen op verschillende manieren bediend worden. Uiteraard is er altijd het apparaat waaraan je ze koppelt, maar er zijn ook andere opties. Sommige oortjes hebben een paneel met knopjes die je gebruikt om de telefoon op te nemen of een nummer door te spoelen. Andere, dit zijn dan losse dopjes, bedien je met een tikje op het dopje zelf. Deze laatste optie is fijn als je ze gebruikt om handsfree mee te bellen of tijdens het sporten.

  1. Losse dopjes of dopjes die je om je nek kunt hangen?

Er worden oortjes aangeboden die je los in je oren doet en je kunt ook investeren in draadloze oortjes die voorzien zijn van een touw of beugel. Deze gaat om je nek, dus als je dopjes uitvallen verlies je ze niet. Daarnaast kun je ze dan als een ketting om je nek laten hangen tot je ze weer nodig hebt.

  1. Andere kenmerken

Vraag jezelf af wat je nog meer van jouw ideale draadloze oortjes verwacht. Moeten ze waterdicht zijn, bijvoorbeeld, of hoe belangrijk is de kwaliteit van het geluid voor jou? Hoelang duurt het tot ze opgeladen zijn en kun je ze ook apart gebruiken, zodat je altijd muziek kunt luisteren? Met al die informatie schaf je vast de oortjes aan die voor jou ideaal zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *