DualSense maakt het verschil bij de Playstation 5

PS5

De PlayStation 5 is al niet meer weg te denken uit ons leven. De wereld van de consolegames is door de introductie van de vijfde PlayStation opnieuw naar een hoger plan getild. Een belangrijke rol is daarbij weggelegd voor de DualSense controller.

PS5

De haptische feedback en de adaptive trigger maken echt het verschil

Nu de PS5 er is kan voorzichtig ook een vergelijking gemaakt worden met dé grote concurrent, de Xbox Series X. Hoewel er wellicht nog geen goed gewogen oordeel geveld kan worden, blijkt wel dat Sony met de PS5 en de Dual Sense iets unieks kan aanbieden. Het is met name de haptische feedback en de adaptive triggers die het een unieke PS5 controller maken. Mooi voorbeeld is wel dat als je een boog moet spannen in een game, je de trigger ook daadwerkelijk met meer power in moet drukken. Elk detail van een game voel je door haptische feedback. In alles is de DualSense een verrijking. Sony kan er trots op zijn.

PS5 is veel groter dan de Xbox Series X

Kijken we naar het uiterlijk, dan neigen de meeste mensen toch naar de Xbox. De Series X is bovendien gemakkelijker weg te werken in vergelijking met de veel grotere PlayStation5. Opvallend; koop je de PS5 dan wordt er een voet bijgeleverd terwijl de Xbox Series X dat helemaal niet nodig heeft. Perfect is de PS5 niet. Zo mist het ondersteuning voor variabele refresh rate, Dolby Vision en een 1440p resolutie. Die nadelen worden echter weggevaagd door de fantastische controller die DualSense heet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *