Vaxjo

Växjö (www.vaxjo.se)

Växjö is een universiteitsstad in het zuidoosten van Zweden, ongeveer 430 kilometer van de hoofdstad van het land, Stockholm. De stad is al lang een centrum van handel, cultuur en onderwijs in Zweden. De stad zelf heeft een bevolking van 60.000 inwoners. Met alle omliggende plaatsjes meegeteld komt Växjö uit op een totaal van 86.000 inwoners. Het is één van de meest mooiste gebieden met ruim 200 meren.

Als winkelgebied is Växjö bestempeld als een van de beste in Zweden. Växjö verdiendt dan ook de naam "de kleine grote stad". Växjö is het centrum van een van Zweden's meest dynamische regio's, met de industrie, de Universiteit en de media centrum die alle bijdragen aan de welvaart van de stad. Glas maken is een belangrijke lokale industrie die verschillende bekende namen vertegenwoordigd, met inbegrip van Kosta Boda.

Welkom in Zweden, Småland en Växjö, de hoofdstad van kristal en meubilair land. Växjö is door de BBC en andere internationale media uitgeroepen tot 'De groenste stad in Europe'. Dit is een resultaat door de doelstellingen op klimaatverandering en succesvolle klimaat activiteiten. De groenste stad van Europa is de som van alle milieu projecten die zijn uitgevoerd en nog zullen worden uitgevoerd binnen de gemeente, zowel door particulieren als de overheid. Het is met trots dat de stad van de gelegenheid gebruikt maakt met dit onderscheidende motto.