Aalborg

Aalborg  (www.aalborg.dk)

Aalborg is de derde grote stad in Denemarken met een inwoner aantal van ongeveer 205.000. De stad ligt 110 kilometer ten zuiden van Jutland's noordelijkste punt, langs de oevers van een vertakking van het Limfjorden, een zeeweg die de Noordzee  koppelt aan de Oostzee.
Aalborg is voornamelijk bekend door haar cement en daarnaast ook vooral bekend door verschillende soorten technologie, een zeer goede Universiteit en als een zeer aantrekkelijke toeristische plaats om een vakantie te houden.

Aan de noordzijde van Aalborg ligt Norresundby, welke door een moderne brug over het Limfjord met elkaar verbonden worden. In Norresundby vind je ook een viking grafheuvel op Lindholm Hoje.
Het omvat 140 'scheepsgraven' gemarkeerd door stenen die de omtrek van een schip weergeven. Hier is ook een mooi en inspirerend museum, prachtig om te bezoeken op een regenachige dag.

Aalborg staat verder bekend om de Aquavit, een belangrijke drank die in deze stad geproduceerd wordt. Tevens heeft de Deense stad een centrum met diverse oude gebouwen die dateren uit 1432.

Stad Aalborg
SIFA Aalborg